• Κοινωνία

    Εξαφάνιση στο Περιστέρι: Διεξοδική έρευνα από την ΕΛΑΣ για πιθανή κακοποίηση της 15χρονης

    • Λέλα Βόρρη


    Διεξοδική έρευνα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει πίσω από τη μυστήρια «φιλοξενία» της 15χρονης, που αναζητούσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την 17χρονη Ρομά και την μητέρα της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη φέρεται να αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και να ανέβασε πυρετό. Για τον λόγο αυτό φέρεται να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

    Μάλιστα θα υποβληθεί σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, ενώ θα εξεταστεί  και από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει κακοποιηθεί σωματικά.

    Στο πλευρό της 15χρονης Φωτεινής βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή ειδικός αξιωματικός παιδοψυχολόγος της Ασφάλειας που προσπαθεί να συνομιλήσει μαζί της.

    Για το περιστατικό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Αστυνομία, όσο και από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που εξασφάλισε τάχιστα εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης μαθήτριας μέσω του Amber Alert.

    Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, έκανε χθες λόγο «για μια επικίνδυνη εξαφάνιση».

    «Το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», ανέφερε.

    Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

    Η έρευνα της Αστυνομίας

    Την ίδια ώρα , πρόκειται να κληθούν για κατάθεση στις αστυνομικές αρχές τόσο η 17χρονη Ρομά όσο και η μητέρα της, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι πίσω από  την εξαφάνιση της 15χρονης και την φιλοξενία της  στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως η αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Εισαγγελέα προκειμένου μετά τις καταθέσεις τους να αποφανθεί αν και ποια δίωξη θα ασκηθεί εις βάρος των δύο Ρομά.

    Διαβάστε επίσης

    Εξαφάνιση στο Περιστέρι: Εντοπίστηκε η 15χρονη που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι



    ΣΧΟΛΙΑ