ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με τη σύσταση του Συμβουλίου, ουσιαστικά όποιος πολίτης τρίτης χώρας είναι εμβολιασμένος με εμβόλια εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ μπορεί να μπει στην ΕΕ για τουρισμό ή για όποιο άλλο λόγο θέλει, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα του, δηλαδή ακόμη κι αν η χώρα του είναι «κόκκινη», σημειώνει ευρωπαϊκή πηγή.
Εάν μία χώρα είναι «πράσινη», δηλαδή έχει 75 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες, δείκτη θετικότητας κάτω από 4% ανά 100.000 τις τελευταίες 7 ημέρες και τεστ πάνω από 300 ανά 100.000 ημέρες τις τελευταίες 7 ημέρες, οι πολίτες της μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ ακόμη και μοριακό τεστ, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.
Άλλη πηγή εξηγεί ότι η σύσταση κάνει λόγο για «ταξιδιώτες χωρίς κίνδυνο» και όχι για «χώρες χωρίς κίνδυνο».
Τέλος, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έξαρση σε μία χώρα, παίρνει σειρά ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης που πρακτικά λαμβάνει μέτρα για αναστολή της διασποράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- F1 2026: Προγραμματισμένα 4 GP στη Μέση Ανατολή
- Γεραπετρίτης: Συνεχής επαγρύπνηση για την άμεση και ασφαλή επιστροφή των Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή
- Axios: Από τον Δεκέμβριο Τραμπ – Νετανιάχου σχεδίαζαν την επίθεση στο Ιράν – Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στον θάνατο Χαμενεϊ
- Τραμπ: Το Ιράν ζητά διαπραγματεύσεις – 48 ηγέτες εξαφανίστηκαν σε μία επιχείρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.