• Κοινωνία

    Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή που καλούσε σε κατάληψη κατά των self test

    • NewsRoom


    Στη σύλληψη της μητέρας του μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου η οποία αρνήθηκε να κάνει ο γιος της self test προχώρησε η Αστυνομία μετά από εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    Η γυναίκα, η οποία ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική ομάδα η οποία υποστηρίζει πως υπερασπίζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος, είχε υποβάλει μήνυση κατά των εκπαιδευτικών του λυκείου επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test.

    Η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο στο Facebook, ενώ πρωτοστάτισε μαζί με μικρή μερίδα γονέων στην κατάληψη του λυκείου, η οποία έληξε άδοξα, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών αντιδρούσε ζητώντας να συνεχίσουν τα μαθήματα.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Π. Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Επίσης καλούν τους γονείς μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις σε διευθυντές σχολείων για τον ίδιο λόγο.

    Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία να συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».

    Η μητέρα του μαθητή του λυκείου υποστήριζε πως η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 120) «απαγορεύει κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα!»



    ΣΧΟΛΙΑ