• Κοινωνία

    Έρευνα Αρείου Πάγου για Ελένη Τουλουπάκη: Διαφωνία για την ποινική δίωξη ή όχι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς για τη Novartis

    Ελένη Τουλουπάκη


    Διαφωνούν οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για το αν έχει ποινικές ευθύνες η Ελένη Τουλουπάκη, για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην έρευνα για μίζες στη Novartis.

    Οι κ.κ. Ζαχαρής και  Σοφουλάκης ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική εξέταση και κατέληξαν σε εκ διαμέτρου αντίθετες κρίσεις.

    Ο πρώτος ζητά την ποινική δίωξη της εισαγγελέως κατά της  Διαφθοράς για το σύνολο των αδικημάτων που είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη.

    Ο δεύτερος ζητά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

    Τη σπάνια διχογνωμία μεταξύ διενεργούντων μία εισαγγελική έρευνα καλείται να λύσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης από την περασμένη Πέμπτη έχει στα χέρια του τη δικογραφία, μελετά τις απόψεις των δύο εισαγγελέων και το αποδεικτικό υλικό και ενδεχομένως μέχρι την Τρίτη να έχει καταλήξει εάν θα υιοθετήσει την άποψη του κ.Ευάγγελου Ζαχαρή ή του κ. Λάμπρου Σοφουλάκη.

    Εάν δηλαδή θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη ή εάν θα αρχειοθετήσει την υπόθεση. 

    Στο αρχείο η έρευνα για τους επίκουρους εισαγγελείς

    Αντίθετα ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι διενεργούν και την έρευνα για τη Novartis.

    Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου συμφωνούν ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος των κ.κ. Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη και ζητούν η δικογραφία για αυτούς να αρχειοθετηθεί.

    Για την Ελένη Τουλουπάκη, ο κ. Ζαχαρής  παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κρίνοντας ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της για τα όσα της καταλογίζουν τόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής όσο και τα πολιτικά πρόσωπα στις μηνυτήριες αναφορές τους, για στημένες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και προσπάθεια ενοχοποίησης χωρίς στοιχεία.

    Μεταξύ των αδικημάτων που είχε μηνυθεί και είχε δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη είναι το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και των ψευδών βεβαιώσεων.

    Αντίθετα, ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την Ελ.Τουλουπάκη, κρίνοντας ότι ουδέν ποινικά κολάσιμο προέκυψε σε βάρος της.



    ΣΧΟΛΙΑ