• Κοινωνία

    Έρχονται νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

    • NewsRoom


    Το ενδεχόμενο εφαρμογής επιπλέον περιοριστικών και προστατευτικών μέτρων, με στόχο την ανακοπή της διάδοσης του κορονοϊού συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης

    Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προβεί σε περαιτέρω μέτρα κατά της πανδημίας, μετά την αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί στη χώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

    Υπενθυμίζεται πως, πλέον, στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80%, από 60% που ήταν έως σήμερα και στο 85% από 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης, διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

    Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα, εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

    Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

    Μάλιστα, στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία, θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε, χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί, κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ