• Κοινωνία

    Έρχεται το πρώτο τρένο ΕΧPRESS για Αθήνα – Θεσσαλονίκη

    τρενο


    Σε μια εβδομάδα ακριβώς θα κάνει «πρεμιέρα» το πρώτο ηλεκτροδοτούμενο τρένο στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 55 λεπτά.

    Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, τα ηλεκτροδοτούμενα τρένα, από την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Μαΐου, θα ενταχθούν στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το δρομολόγιο που προγραμματίζεται να πραγματοποιούν θα ξεκινά από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και δύο ενδιάμεσους σταθμούς, στο Λιανοκλάδι και τη Λάρισα και το αντίστροφο. Η διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ των δύο τελικών προορισμών υπολογίζεται στις 3 ώρες και 55 λεπτά.

    Όπως προβλέπεται, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρεις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ, περιλαμβάνοντας όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι, ενώ θα διαθέτουν σύγχρονες παροχές, όπως WiFi. Επιπλέον, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία δυο ακόμη υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες, αντίστοιχες με το «Ασημένιο βέλος» που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περσινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Την Τετάρτη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης θα παρουσιάσει τη νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική «οικογένεια».



    ΣΧΟΛΙΑ