• Κοινωνία

    Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για την πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης για το ελληνικό metoo


    Η πρώτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης για το ελληνικό metoo οδεύει προς το ακροατήριο.

    Ό εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του 38χρονου προπονητή της ιστιοπλοΐας για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια μιας 11χρονης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

    «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της», είναι μερικά από τα συμπεράσματα του εισαγγελέα Θεολόγου Δελλήβεη-Δομένικου, όπως διατυπώνονται στην πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο.

    Προτείνει μάλιστα την παράταση της προφυλάκισης του 38χρονου για ακόμα 6 μήνες κρίνοντας πως αν αφεθεί ελεύθερος «θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη».

    Η αθλήτρια, 21 ετών σήμερα, έφτασε στα τέλη Ιανουαρίου ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, για να καταγγείλει τον προπονητή της μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

    Οι καταθέσεις της 21χρονης και των γονιών της οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του προπονητή.

    Απολογούμενος ο 38χρονος είχε αρνηθεί το βιασμό και είχε μιλήσει για σχέση με την ανήλικη αθλήτρια του.

    «Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φέρεται να είπε στην απολογία του.

    Έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος.

    Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση της αθλήτριας στον εισαγγελέα:

    «Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει αν πω στους γονείς μου τι μου έκανε. Άλλες φορές οι απειλές του ήταν για τους γονείς μου, ότι θα τους βλάψει, θα τους καταστρέψει οικονομικά ή ότι θα τους σκοτώσω εγώ η ίδια εάν τους αποκαλύψω την αλήθεια.

    Άρχισε να με κακοποιεί το 2010. Συστηματικά. Στα ταξίδια που πηγαίναμε για αγώνες, μετά τις προπονήσεις στους χώρους του αθλητικού συλλόγου. Οι γονείς μου του είχαν εμπιστοσύνη, δεν υποψιάζονταν τίποτα. Πολλές φορές ερχόταν με το αυτοκίνητο του από το σπίτι μου για να πάμε μαζί για προπόνηση. Το έκανε και με άλλα κορίτσια αυτό.»

    Πλέον το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.



    ΣΧΟΛΙΑ