Κοινωνία

Επτά προσαγωγές για τα επεισόδια με μολότοφ έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία


Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Στη συνέχεια, ομάδα αντεξουσιαστών προχώρησε προς το Κολωνάκι, όπου έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ πέταξαν πέτρες εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Ηρώδου Αττικού, με τους αστυνομικού να τους κυνηγούν ακόμα και στην Τσακάλωφ.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής έχει αποκατασταθεί, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση και την πορεία έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς


ΣΧΟΛΙΑ