• Κοινωνία

    Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ζητά τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

    • NewsRoom
    μάσκα


    Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

    Η εισήγηση για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έρχεται μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 58 νέα κρούσματα της πανδημίας, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον φτάνει τα 3883, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

    Τα νέα  κρούσματα κατανέμονται γεωγραφικά ως εξής: 28 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 6 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 8 κρούσματα δηλώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας και 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.



    ΣΧΟΛΙΑ