• Κοινωνία

    Επίτιμη δημότης Χίου η πρόεδρος του ΠΙΟΠ Σοφία Στάικου

    • NewsRoom
    σταικου

    Από αριστερά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάικου και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς


    Ως Επίτιμη Δημότη του ανακήρυξε την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάικου ο Δήμος Χίου. Η υψηλή αυτή τιμητική διάκριση αποδόθηκε σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα του εορτασμού για την Απελευθέρωση της Χίου.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου έλαβε ομόφωνα την απόφαση να τιμήσει ο Δήμος με αυτό τον τρόπο την κ. Στάικου «για τη συμβολή της στην προβολή της Χίου, καθώς και τη διαρκή στήριξή της στην ανάδειξη του χιώτικου πολιτιστικού αποθέματος» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Ο Δήμαρχος Χίου, κύριος Μανώλης Βουρνούς κατά την προσφώνηση στην τελετή ανακήρυξης, αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο έργο της κυρίας Στάικου, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της στην κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας, ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος μέσω του Μουσείου αλλά και μέσω των δράσεων πολιτισμού, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο νησί.

    Η τιμητική πλακέτα που επέδωσε ο Δήμος Χίου στην Πρόεδρο του ΠΙΟΠ κα Σοφία Στάικου

    Στην αντιφώνησή της η κ. Στάικου, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο προσωπικά για την τιμητική ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη, μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει πλέον αναπτύξει η ίδια με το νησί, επισημαίνοντας πως το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί μοχλό για τον πολιτιστικό τουρισμό και την ανάπτυξη στη Χίο.

    Από αριστερά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάικου και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, σύσσωμης της διοίκησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου, του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και άλλων φορέων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΦίΜ: Πώς ψηφίζουν σήμερα τα κόμματα – Ριζικές οι αλλαγές σε σχέση με το 2012-2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάμψα: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τη συγχώνευση της «Τουριστικά Θέρετρα Α.Ε.»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Στη συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων γίνεται ρητή αναφορά σε «Μακεδονικό κράτος»



    ΣΧΟΛΙΑ