• Κοινωνία

    Επίθεση στην Γερμανία: Ο δράστης βιντεοσκοπούσε το φονικό- Σοκάρει το οπτικό υλικό (pics&video)

    Ο 27χρονος δράστης της ναζιστικής επίθεσης στο Χάλε της Γερμανίας


    Μνήμες από την πολύνεκρη επίθεση του μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία ξυπνά η υπόθεση της χθεσινής επίθεσης στο Χάλε της Γερμανίας, όπου ένας 27χρονος άνοιξε πυρ σε εβραϊκή συναγωγή, οδηγώντας στον θάνατο δύο ανθρώπους.

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς αποκαλύπτεται τώρα ότι ο 27χρονος φιλοναζιστής βιντεοσκόπησε την επιχείρησή του, ενώ μάλιστα μετέδιδε απευθείας τις κινήσεις του τη στιγμή που συνέβαιναν! Όπως διαπιστώθηκε, συγκεκριμένα, ο δράστης, παίρνοντας πιθανώς παράδειγμα από τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, είχε προσαρμόσει κάμερα στο κεφάλι του, με την οποία αναμετέδιδε το φονικό για σχεδόν 35 λεπτά!

    Στη δημοσιότητα έφτασαν τόσο το βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο δράστης, από την επίθεσή του, όσο και οπτικοακουστικό υλικό που τράβηξαν διερχόμενοι, αυτόπτες μάρτυρες. Το υλικό αυτό προκαλεί σοκ, καθώς απεικονίζει τον 27χρονο δράστη, να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, φορώντας στρατιωτική περιβολή και κράνος και να κατευθύνεται προς τη συναγωγή, όπου και αρχίζει να πυροβολεί.

    Την ίδια ώρα, ένας ένοικος της περιοχής πρόλαβε να τραβήξει φωτογραφίες του ίδιου, που μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι ο δράστης είχε πάει για να προκαλέσει μεγάλο κακό.

    Εκτός από την στρατιωτική αμφίεση, ο δράστης κουβαλούσε μαζί του και ένα σακίδιο. Σοκαριστική είναι και η ψυχραιμία με την οποία φαίνεται να πυροβολεί προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην εβραϊκή καταγωγή. Ο δράστης σηκώνει το όπλο και σημαδεύει ξεκάθαρα, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό, προς τον κόσμο, που στο μεταξύ τρέχει για να σωθεί.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι, εκτός από τους δύο νεκρούς, ο 27χρονος ναζιστής κατάφερε να τραυματίσει άλλα δύο άτομα.

    Το περιστατικό ξυπνά μνήμες από την επίθεση του μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία λίγους μήνες πριν, καθώς μεταξύ των δύο υποθέσεων υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Ο 27χρονος δράστης της χθεσινής επίθεσης φορά στολή παραλλαγής, έχει αυτόματο όπλο και πραγματοποιεί επίθεση σε συναγωγή. Μοναδική βασική διαφορά είναι ότι στόχος του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ήταν οι μουσουλμάνοι, ενώ αντίθετα ο 27χρονος ήθελε να σκοτώσει Εβραίους.

    Όπως έγινε γνωστό μετά την επίθεση, ο 27χρονος ήταν γνωστός για την ακροδεξιά πολιτική του τοποθέτηση, καθώς και για τις αντισημιτικές του απόψεις.

    Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τη δράση του ακροδεξιού δολοφόνου. Όπως γνωστοποίησαν, ο νεοναζί δράστης φορούσε στολή παραλλαγής και μεταλλικό κράνος, στο οποίο είχε προσαρμόσει μία κάμερα, μεταδίδοντας ζωντανά για σχεδόν 35 λεπτά σε ακροδεξιό κανάλι. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι την συγκεκριμένη αναμετάδοση πρόλαβαν να παρακολουθήσουν 2.200 άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούνται ως μάρτυρες από την αστυνομία.

    Μετά την ναζιστική επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας

    Ο 27χρονος, μετά το μακελειό που προκάλεσε κατάφερε αρχικά να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας ταξί. Στη συνέχεια, όμως, το ταξί συγκρούστηκε με φορτηγό και έτσι ο νεοναζιστής συνελήφθη.

    Όπως ανακοινώθηκε, δράστης της επίθεσης είναι ο 27χρονος Stephan Balliert.

    Ο νεαρός νεοναζί επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, που ήταν γεμάτη κόσμο, λόγω της ιερής ημέρας του Yom Kippur, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία. Πέταξε τουλάχιστον μία χειροβομβίδα και πυροβόλησε έναν τυχαίο περαστικό, πριν κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα, το οποίο ανήκει σε τουρκική οικογένεια. Εκεί σκότωσε ένα ακόμη άτομο.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στο βίντεο που έχει τραβήξει ο ίδιος, πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, έχει καταγράψει δηλώσεις του στα αγγλικά. Σε αυτές φαίνεται να λέει «Ο φεμινισμός είναι η αιτία της πτώσης των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση, η οποία ενεργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για τη μαζική μετανάστευση. Η ρίζα όλων αυτών των προβλημάτων είναι ο Εβραίος».

    Μετά την ναζιστική επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας

    Συγκινητική ήταν η αντιμετώπιση των κατοίκων της περιοχής όπου διαδραματίστηκε το διπλό φονικό, αφού λίγες ώρες μετά την επίθεση, πολλοί έσπευσαν να αφήσουν κεριά και λουλούδια στο σημείο όπου έπεσαν νεκρά τα δύο θύματα, ενώ παράλληλα προσευχήθηκαν.

    Για την επίθεση στην εβραική κοινότητα μίλησε και ο πρόεδρός της, Μαξ Πριβορότσκι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Der Spiegel». Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ότι δύο δράστες προσπάθησαν να εισβάλουν σήμερα στη συναγωγή.

    «Εκείνη την ώρα υπήρχαν 70 με 80 άτομα. Ο ένας εκ των δραστών διέφυγε με ταξί και αργότερα συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη…Η σημερινή επίθεση στη συναγωγή σημειώνεται την «Ημέρα της Εξιλέωσης»- Γιομ Κιπούρ- που θεωρείται η πιο σημαντική γιορτή των Εβραίων», δήλωσε.

    Μετά την ναζιστική επίθεση στο Χάλε της Γερμανίας



    ΣΧΟΛΙΑ