• Κοινωνία

    Επίθεση χακερς είχαν δεχθεί και τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο»

    • NewsRoom
    Επίθεση χάκερς: Εκτός από τη Βουλή επιτέθηκαν και στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ασκληπιείο»


    Επίθεση χάκερς σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο.

    Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα, χάκερς προσπάθησαν να «παρακάμψουν» τα συστήματα ασφαλείας νοσοκομείων της Αττικής. Η επίθεση απετράπη και απομένει να φανεί από την έρευνα που γίνεται, εάν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι χάκερς δεν κατάφεραν να φτάσουν σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες της Αττικής καθώς αυτές έχουν πιο σύγχρονα ψηφιακά συστήματα.

    Υπενθυμίζεται πως χθες το μεσημέρι, συναγερμός σήμανε στη Βουλή των Ελλήνων καθώς χάκερς επιχείρησαν να υποκλέψουν στοιχεία από το web mail του κοινοβουλίου. Στόχος επίθεσης έγιναν συνολικά 60 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

    Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP».

    Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης.

    Διαβάστε επίσης

    Επίθεση χάκερ στη Βουλή: Στόχος περίπου 60 λογαριασμοί e-mails βουλευτών, συντακτών και εργαζόμενων

    ESET: Πέντε τρόποι με τους οποίους οι χάκερ κλέβουν κωδικούς πρόσβασης – Πώς να προστατευτείτε

    Tesla: Πού εντοπίζεται η ευπάθεια που εκμεταλλεύτηκε ο 19χρονος χάκερ για να πάρει τον έλεγχο τουλάχιστον 25 οχημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ