• Κοινωνία

    Επεισόδια στο Σύνταγμα: Πέτρες και μολότοφ στην πορεία για τις διαδηλώσεις

    • NewsRoom


    Επεισόδια με πέτρες και μολότοφ πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της πορείας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

    Οι διαδηλωτές – που είχαν βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου για τις πορείες – μόλις άρχισαν να πέφτουν μολότοφ και χημικά, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να καλύψουν τα πρόσωπά τους, γιατί η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

    Σημειώνεται πως οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από 18:00 κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ και οι συρμοί διέρχονται κανονικά, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

    Στην Αθήνα, αυτή την ώρα είναι κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθώς από τις 19:00 πραγματοποιούνται συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή οργανώσεων και φορέων της Αριστεράς, αντιφασιστικών και αναρχικών συλλογικοτήτων.

    Η ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια αριθμούσε 150 με 200 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στα λεγόμενα λουλουδάδικα ενώ αποχώρησαν λίγο πριν τις 21.00.



    ΣΧΟΛΙΑ