• Κοινωνία

    Επεισόδια με υλικές ζημιές στις μαθητικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

    • NewsRoom
    αθηνα_μαθητικο_συλλαλητηριο

    Μαθητές και φοιτητές από σχολεία της Αθήνας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία


    Ένταση κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα στη μαθητική πορεία ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία, καθώς νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου. Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου – λάμψης.

    Ταυτόχρονα, επεισόδια έχουν δημιουργηθεί και στη μαθητική πορεία που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους και την παραλιακή λεωφόρο. Σύμφωνα με το voria.gr oμάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

    Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην οδό Μακεδονικής Αμύνης. Αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην οδό Ολύμπου, και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε φραγμό.

    Μαθητές πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών. Η ατμόσφαιρα στο σημείο έχει καταστεί αποπνικτική.

    πανεπιστημιου
    Υλικές ζημιές στην Πανεπιστημίου

    ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
    Μαθητής πάνω σε άλογο στην πορεία μαθητών που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

    μαθητικη πορεια_μακεδονια
    Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα χέρια της αστυνομίας ένας από τους ληστές της «Υφαντής»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες αποκαλύψεις: Γνωστός παρουσιαστής στο κύκλωμα με τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γυναίκα ταμπουρώθηκε σε τράπεζα στη Γαλλία και απειλεί να ανατιναχθεί



    ΣΧΟΛΙΑ