• Κοινωνία

    Επεισόδια Ρέντη: Ελεύθεροι πάνω από 80 προσαχθέντες – Δίνει μάχη ο 31χρονος αστυνομικός

    • NewsRoom


    Σε εκατοντάδες προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

    Η Αστυνομία έχει προχωρήσει από χθες σε περισσότερες από 400 προσαγωγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αφεθεί ελεύθεροι πάνω από 80, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, μετά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων, DNA και διασταύρωσης στοιχείων. Περισσότερα από 15 άτομα είναι σεσημασμένα για οπαδική βία, ενώ ορισμένοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και να υποβληθούν σε εξέταση λήψης DNA.

    Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους περίπου 300 το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, ενώ εκτιμούν ότι το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται μεταξύ αυτών. «Yπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

    Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

    Στο μεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό». Ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε φωτοβολίδα ευθείας βολής στο μηρό κατά τα επεισόδια έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ.

    «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον αστυνομικό.

    Μάλιστα, για την υπόθεση του τραυματία αστυνομικού υπήρξε παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο. Με επιστολή προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά ζητείται να γίνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Διαβάστε επίσης

    Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη της 12χρονης

    Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

    Ρέντη: Αυτή είναι η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό – Χαροπαλεύει στην εντατική



    ΣΧΟΛΙΑ