• Κοινωνία

    Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στις εγκαταστάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ – Τι είπε για το επίδομα επικινδυνότητας


    Τις εγκαταστάσεις της Ομάδας ΔΙΑΣ στην λεωφόρο Μεσογείων επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνοδευόμενος από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αστέριο Μαντζιώκα και τον διευθυντή της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής, ταξίαρχο Διονύσιο Κωστή.

    Κατά την επίσκεψη του ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι η πρώτη εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία, ενώ συνομίλησε με τους αστυνομικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματα που έχουν επιλυθεί τους τελευταίους 21 μήνες για τη στήριξη τους.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, θεσπίστηκαν: το νέο βαθμολόγιο αστυνομικών και αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ενισχύθηκε το ΤΑΠΑΣΑ, αναγνωρίστηκαν 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης, αναβαθμίστηκε η εκπαίδευση και δόθηκε το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ, τακτοποιήθηκε το ζήτημα των διημερεύσεων, ενώ παράλληλα προχώρησε η ανανέωση του στόλου της ΕΛΑΣ και του εξοπλισμού των αστυνομικών.

    Τέλος, ο υπουργός επισήμανε πως η δουλειά του αστυνομικού είναι κατ’ εξοχήν επικίνδυνη και χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και κατ’ επέκταση τη θέσπιση επιδόματος επικινδυνότητας ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ



    ΣΧΟΛΙΑ