• Κοινωνία

    Επικοινωνία Μητσοτάκη με την μητέρα που ήταν θετική στον κορονοϊό και γέννησε στο Αττικόν

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με την μητέρα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και γέννησε χθες ένα υγιές μωρό στο Αττικόν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό που γεννήθηκε χθες στο νοσοκομείο.

    Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR. Α

    Αναφέρει μάλιστα ότι επικοινώνησε μαζί της και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την υγεία της μητέρας και του βρέφους και συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου.

    «Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορονοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση» δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

    Μας εξηγεί ότι η μητέρα, που μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, θα παραμείνει σε καραντίνα υπό παρακολούθηση, το ίδιο και το νεογνό που μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών.

    Σύμφωνα με τους κανόνες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση από την επιτροπή λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες. «Υπήρχε μια μικρή επιπλέον δυσκολία, λόγω της στολής του προσωπικού, αλλά όλα πήγαν καλά», λέει η κ. Καλανταρίδου.

    Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

    Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς.

    Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19.

    Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).



    ΣΧΟΛΙΑ