ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές του θεσσαλικού διαμερίσματος και κυρίως στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας.
Ο Κώστας Αγοραστός ζήτησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για Έκτακτες Ανάγκες, ώστε να εξευρεθούν άμεσα και επιπλέον οικίσκοι, προκειμένου να στεγαστούν οι εκατοντάδες σεισμοπαθείς στους οικισμούς των τριών πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας.
Με την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εκτάκτων Αναγκών θα καλυφθούν και επιπλέον ανάγκες των κατοίκων.
Παράλληλα οι πρώτοι οικίσκοι του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να φθάσουν στα πληγέντα χωριά εντός της εβδομάδας, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι εργασίες υποδομής στους χώρους που θα τοποθετηθούν. Ο κάθε οικίσκος έχει επιφάνεια 50 τμ και θα είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαιτούμενα και θα συνδεθεί με ηλεκτροδότηση, ύδρευση και αποχέτευση.
Διαβάστε ακόμη:
Σεισμός στην Ελασσόνα: Πέθανε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια του σπιτιού του
Τσίπρας στις σεισμόπληκτες περιοχές: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες
Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από τον σεισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοινώνει σήμερα την επιλογή του για την ηγεσία της Fed – Ο Κέβιν Γουόρς μεγάλο φαβορί
- Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.