• Κοινωνία

    Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη – Ρόπαλα και καμένη σημαία ανάμεσα στα ευρήματα (Upd)

    • NewsRoom
    Τα ευρήματα στην Πανεπιστημιούπολη

    Τα ευρήματα στην Πανεπιστημιούπολη (Πηγή: astynomia.gr)


    Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μετά το μπαράζ εμπρησμών οχημάτων που έγινε στην περιοχή.

    Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε δωμάτια φοιτητικής εστίας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν κράνη, ρόπαλα, μπουκάλια, τα οποία κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια όπου θα ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσήχθησαν μία Σουηδέζα, ένας Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο κι ένας Έλληνας.

    Οι προσαχθέντες δεν σχετίζονται, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

    Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μετά τις καταδρομικές επιθέσεις αγνώστων το τελευταίο διάστημα από τις οποίες προκλήθηκαν καταστροφές σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσικλέτες με την Αστυνομία να αναζητά άτομα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τις εμπρηστικές επιθέσεις. συμμετείχαν αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και την ΟΠΚΕ ενώ τα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης ερεύνησαν άνδρες της Ασφάλειας.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη μετά τους τελευταίους εμπρησμούς, με τελευταίο αυτόν της Πέμπτης όταν κάηκαν ολοσχερώς σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μηχανές έξω από σχολείο.

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κάνουμε μια προανάκριση προκειμένου να διαπιστώσουμε αν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη επίθεση βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου και αν κάποια από τα όργανα τα οποία χρησιμοποίησαν βρίσκονταν στο χώρο του Πανεπιστημίου».

    Υπενθυμίζεται ότι τόσο για την εμπρηστική επίθεση αυτή όσο και για άλλες που είχαν προηγηθεί υπήρχαν πληροφορίες ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν ως ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

    Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις Φοιτητικές Εστίες, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

    Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

    Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν -3- προσαγωγές (-2- αλλοδαποί και -1- ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 27 κενά μπουκάλια μπύρας,
    • 11 ρόπαλα,
    • 4 χειροβομβίδες κρότου λάμψης,
    • 2 χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
    • 5 κράνη,
    • μάσκα,
    • 2 κουκούλες τύπου full face,
    • laptop,
    • μικροκάμερα,
    • καμένη ελληνική σημαία,
    • ζεύγος γάντια,
    • 3 πανό και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

    Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ 

    Διαβάστε επίσης: 

    Θέσεις εργασίας για κακοποιημένες γυναίκες – Μνημόνιο ΔΥΠΑ με 33 εταιρίες

    Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – «Καρφίτσα δεν πέφτει» στους καρναβαλικούς προορισμούς

    Διεθνές Επιμελητήριο (ICC Ελλάς): «Εμφύλιος» με μαζικές παραιτήσεις και αιχμές κατά του Πέτρου Δούκα



    ΣΧΟΛΙΑ