ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έπεσε ξανά το Cloudflare την Παρασκευή το πρωί, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο διαδίκτυο και σε παγκόσμιες πλατφόρμες.
Αυτή τη φορά δεν έπεσαν sites αλλά «ιστοσελίδες εργαλείων διαχείρισης» (σ.σ. Dashboard). Σε ανακοίνωση που βγήκε στο επίσημο site αναφέρεται πως το Cloudflare διερευνά προβλήματα με τον Πίνακα Ελέγχου Cloudflare και την υπηρεσία API.
Χρήστες σε όλο τον κόσμο ανέφεραν διακοπές στις υπηρεσίες, πυροδοτώντας αντιδράσεις στα social media. Η διακοπή επηρέασε πολλούς ιστότοπους όπως το Canva και το Downdetector, αφήνοντας πολλούς χρήστες αδύνατη την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες.
«Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Dashboard / Cloudflare API επηρεάζονται, καθώς τα αιτήματα ενδέχεται να αποτύχουν ή/και να εμφανιστούν σφάλματα», αναφέρεται στη σελίδα.
Λίγη ώρα μετά, οι τεχνικοί του Cloudflare βρήκαν την «πηγή του κακού» και ξεκίνησαν τις διαδικασίες αποκατάστασης.
Ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Cloudflare, Ντέιν Κνεχτ, δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για το πρόβλημα που επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του δικτύου της Cloudflare. Δεν πρόκειται για επίθεση. Η βασική αιτία ήταν η απενεργοποίηση κάποιου καταγραφικού για να βοηθήσουμε στη μείωση του React CVE αυτής της εβδομάδας. Θα δημοσιεύσουμε πλήρη στοιχεία σε ανάρτηση στο blog σήμερα. Οι ιστότοποι θα πρέπει να είναι ξανά διαθέσιμοι, αλλά κατανοούμε την απογοήτευση που προκαλεί και την εργασία που απαιτείται».
Διαβάστε επίσης
Κωνσταντίνος Αργυρός: Πώς γνωρίστηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – «Είναι πάρα πολύ δοτική» (video)
Innovis Pharma: Σενάρια εξαγοράς από Έλληνες και ξένους επενδυτές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Απολύτως καμία προσέγγιση από οποιονδήποτε για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου
- Λειψυδρία στην Αττική: Μικρή “ανάσα” στα αποθέματα νερού λόγω των βροχοπτώσεων
- Airbus: Αδύναμος Νοέμβριος με μόλις 72 παραδόσεις – Ο στόχος του Δεκεμβρίου
- Hermès protège pluie: Μια καπαρντίνα συλλεκτικής αξίας για την τσάντα σας