• Κοινωνία

    Επέκταση του μέτρου των ραντεβού και σε άλλα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ υψηλού κόστους

    • NewsRoom
    ΕΟΠΥΥ


    Την επέκταση του μέτρου των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία πέραν του κεντρικού φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, προκειμένου να χορηγούνται φάρμακα υψηλού κόστους σε ασφαλισμένους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Βασίλης Πλαγιαννάκος.

    Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υλοποίηση του μέτρου και στη Θεσσαλονίκη, στο φαρμακείο επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.  Σήμερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα υλοποίησης του μέτρου στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, χωρίς προβλήματα και διεκπεραιώνοντας όλα τα ραντεβού που μπορούν να υλοποιηθούν ημερησίως. Μάλιστα, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη έχουν προγραμματιστεί περισσότερα ραντεβού.

    Αναφορικά με τις ουρές που παρατηρούνται το τελευταίο διήμερο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για την παραλαβή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, η διοίκηση του Οργανισμού ενημερώνει ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν ανοιχτά, ακόμα και με προσωπικό ασφαλείας αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

    Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ Αττικής, μόνο χθες εκτελέστηκαν πάνω από 4.500 συνταγές, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. «Η μεγάλη προσέλευση αλλά και το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι μπαίνουν μέσα στα φαρμακεία μόνο όταν εξυπηρετούνται, για την προστασία τους από την μετάδοση του SARS-CoV-2, δημιουργεί στους χώρους εκτός των φαρμακείων τις ουρές που παρατηρούνται. Μάλιστα, κάθε ένας από τους ασφαλισμένους προσκομίζει 3 συνταγές, αφού επιτρέπεται η εκτέλεση 3μηνων συνταγών. Η αναμονή τους παρά ταύτα, δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 20 λεπτά», αναφέρει ο οργανισμός.

    «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η προστασία τους. Αυτός είναι και ο λόγος που δώσαμε το πράσινο φως για την εκτέλεση των 3μηνιαίων συνταγών, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να μην ταλαιπωρούνται κάθε μήνα για να έρθουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», σημειώνει ο κ. Πλαγιαννάκος.



    ΣΧΟΛΙΑ