• Κοινωνία

    Έως την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα – Ποια τα νέα εκτιμώμενα ύψη χιονιού σε Αττική, Ανατολική Στερεά και Εύβοια

    • NewsRoom
    κακοκαιρία- χιόνια Εθνική Οδός


    Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία επηρεάζει από την Κυριακή κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη 7/2 με νέες χιονοπτώσεις τοπικά και κατά περιόδους πυκνές σε χαμηλά υψόμετρα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών, της Εύβοιας και της Κρήτης, καθώς επίσης με βροχές ή χιονόνερο στο Αιγαίο.

    Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα θυελλώδεις και τις πρωινές ώρες τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

    Όσον αφορά το εκτιμώμενο ύψος χιονιού, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, για την περίοδο από το απόγευμα της Κυριακής έως και την Τετάρτη:

    – Στην Αττική, το ύψος του χιονιού υπολογίζεται στα 10-30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 40-60 εκατοστά. Στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού, τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 20-40 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν έως και 10 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

    – Στην Εύβοια, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 60-80 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

    – Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 40 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10-20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

    Παράλληλα, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.

    Επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης

    Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση της Αστυνομίας επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    Επιπρόσθετα επιτρέπεται η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων:

    -Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.

    -Σε όλο το μήκος της Αττικής οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτών.

    Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί στην Αττική είναι:

    – Η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

    – Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

    – Η επαρχιακή οδός Τατοΐου-Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

    – Η επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

    – Η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς τον Υμηττό.

    – Η οδός Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.

    – Η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

    – Η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Άνοιξε η Αττική Οδός

    Στις 8:30 και για περίπου μισή ώρα έκλεισε η Αττική Οδός για να καθαριστεί και ακολούθως, λίγο πριν τις 9 άνοιξε σε όλο της το μήκος της ξανά.

    Δείτε τα tweets:

    «Κλειστό το τμήμα από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Ανοιχτή η έξοδος για Καρέα Καισαριανή στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού», έγραφε το αρχικό tweet της Αττικής Οδού.

    Με δεύτερο tweet η διοίκηση της Αττικής Οδού ενημέρωσε ότι είναι και πάλι ανοιχτή σε όλο της το μήκος.

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα της από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων.

    Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Άνοιξε η λεωφόρος Κατεχάκη

    Έκλεισε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας η λεωφόρος Κατεχάκη προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να ρίξει αλάτι στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

    Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η λεωφόρος Κατεχάκη παρέμεινε κλειστή για περίπου μία ώρα και ζητήθηκε κατανόηση από τους οδηγούς.

    Διακοπή κυκλοφορίας του Μετρό από και προς Αεροδρόμιο

    Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό στο τμήμα προς και από το Αεροδρόμιο, έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον ΟΣΕ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

    Επίσης, με γνώμονα την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινήσουν να εκτελούνται σταδιακά μετά τις 06.30 το πρωί εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω των καιρικών φαινομένων και του παγετού που σημειώνεται σε ορισμένες περιοχές.

    Λεωφορειακές Γραμμές:

    301-301Β, 304-305, 306, 307, 308, 314, 319, 324, 326, 535, 535Α , 861, 861Β, 749, 723, 537, 862, 712, 709, 805, 036, 235, 203, 214,242, 204, 250, 301,301Β, 302, 402, 211, 410, 409. 411, 416, 421,, 444, 446,608, 220-221, 651,653, Α5, Β5, Ε14, Α7, Χ97, 450-451, 460-461, 405, 024, 420, 421, 444, 057, 700, 054, 719, 720, 604, 605, 730, 732, 501, 527, 541, 560, 747, 748, 755, 821, 822, 823, 706, Α7, Α8, Α11, Β11, 701, 704, 705, 731, 602, 642.

    Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λεωφορείων και των τρόλεϊ σήμερα θα ισχύει ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

    Θεσσαλονίκη: Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Μακεδονίας και της Θράκης, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

    Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων

    Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σήμερα το πρωί στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας».

    Λασίθι: Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου – Στα 20 εκατοστά το χιόνι μέσα στα χωριά

    Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Η χιονόπτωση κατά διαστήματα είναι έντονη, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι μέσα στα χωριά έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

    «Τα μηχανήματά του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τους δρόμους και μέχρι στιγμής αυτό είναι εφικτό», ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι οι μετακινήσεις των πολιτών θα πρέπει να περιοριστούν στις απόλυτα αναγκαίες.

    Χανιά: Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Προβλήματα κυρίως σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, καθώς και στη λειτουργία σχολείων, προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει και την περιοχή των Χανίων.

    Κατά την διάρκεια της νύκτας έκλεισαν από την χιονόπτωση σημεία των οδικών αξόνων προς Ομαλό, Σφακιά, Πρασσέ, Σέμπρωνα, Πέτρα Σελί με τα μηχανήματα να βρίσκονται στα σημεία για άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

    Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

    Στον Δήμο Χανίων κλειστά είναι το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου (Κεραμειών) και το νηπιαγωγείο Κεραμειών.

    Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο Έλους και ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι κλειστά θα είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Σκινέ – Φουρνέ. Στα Σφακιά κλειστά είναι το νηπιαγωγείο Ασκύφου, το γυμνάσιο και το λύκειο Χώρας Σφακίων, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, στον Δήμο Αποκορώνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συνεχίζονται οι μεταβολές-τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορειακές γραμμές

    Με αλυσίδες στην Εύβοια -Κλειστή η υψηλή γέφυρα Χαλκίδας

    Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ποια μαγαζιά είναι κλειστά – Τι ισχύει για delivery και κούριερ



    ΣΧΟΛΙΑ