• Κοινωνία

    ΕΟΔΥ: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    • NewsRoom
    Το Logo του ΕΟΔΥ


    Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ, μετά την απομάκρυνση του Θεοκλή Ζαούτη, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

    – Χριστάκης Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

    – Στέλιος Ορφανός Kαθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ- ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» ως Διευθύνων Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με αναπληρώτριά του τη Λεμονιά Σκούρα, Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.

    – Μαρία Πηρουνάκη, Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αντώνη Βασιλογιαννακόπουλο Λοιμωξιολόγο από την Παθολογική Κλινική «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL

    – Χρήστος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αντώνη Μιχαλάκη, Ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.

    – Δημήτρης Παρασκευής, Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Βασιλική Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή- ΕΚΠΑ.

    – Γεωργία Κουρλαμπά, Επίκουρη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας- Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, Παθολόγο- Λοιμωξιολόγο, Πτέραρχο ε.α.

    – Παναγιώτα Κοκολέση, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος -εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον Δημήτρη Σταυρίδη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

    Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος Γεωργία Κουρλαμπά.

    Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

    – Του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 20-22 του ν. 4735/2020 (Α’ 197) και

    – των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10-11-2025, δεδομένων των ως άνω (Γ3) αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων και της προβλεπόμενης τριετούς θητείας του εν λόγω Συμβουλίου, βάσει καταστατικού.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΟΔΥ: Γιατί το Μαξίμου “άδειασε” τον “άριστο” Ζαούτη, ο ρόλος της Αγαπηδάκη

    Αγαπηδάκη για Ζαούτη: Η αποχώρηση ήταν δρομολογημένη, κανείς δεν είναι μόνιμος – Τι είπε για το νερό της Θεσσαλίας

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης



    ΣΧΟΛΙΑ