• Κοινωνία

    Ένταση στη ΔΟΥ Χαλανδρίου: Ομάδα αγνώστων εισέβαλε στο κτήριο και απείλησαν τον Προϊστάμενο

    • NewsRoom


    Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτήριο της ΔΟΥ Χαλανδρίου, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων εισέβαλε με άγριες διαθέσεις και κινήθηκε κατά του Προϊσταμένου της εφορίας.

    Στην είσοδο τους στο κτήριο, οι πολίτες που βρίσκοντας εκεί άρχισαν να τρέχουν έντρομοι για να το εγκαταλείψουν, φοβούμενοι κάποια μαζική επίθεση.  Οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν χωρίς καλυμμένα τα πρόσωπα τους και μπήκαν κατευθείαν στο γραφείο του διευθυντού, ουρλιάζοντας και εκτοξεύοντας απειλές όπως «θα σε σκοτώσουμε, σήμερα θα πεθάνεις».

    Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, κλείνοντας τη ΔΟΥ για το κοινό, αλλά λίγο αργότερα η ομάδα των αγνώστων επέστρεψε στο σημείο. Βλέποντας, ωστόσο, ότι δεν μπορούν να μπουν ξανά στον χώρο των γραφείων, περίμεναν την αποχώρηση του εφόρου, έξω από το κτήριο, εκτοξεύοντας εναντίον του απειλές όπως «θα σε λιώσουμε, θα σε περιμένουμε να βγεις». Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνοδεία της αστυνομίας κατά την αποχώρηση του προσωπικού της εφορίας.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αιτία για την κινητοποίηση ήταν το χρέος μιας φορολογούμενης, που ανήκει στην συγκεκριμένη εφορία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια η σχέση της με την ομάδα των «επιτιθεμένων». Οι άγνωστοι ζητούσαν να αρθεί η δέσμευση που είχε επιβάλει η ΔΟΥ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οφειλέτριας.



    ΣΧΟΛΙΑ