Κοινωνία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταδικάζει τις δηλώσεις Πολάκη

  • NewsRoom
Θέσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο Σ/Ν για τους Ποινικούς Κώδικες


Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και απορρίπτει τις αιτιάσεις για την επάρκεια των δικαστικών λειτουργών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.

Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις.

Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της.

Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών». 

Διαβάστε ακόμη:ΣΧΟΛΙΑ