Κοινωνία

Ενοποιείται η Εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Έγκλημα – Τέλος η Τουλουπάκη


Στην ενοποίηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς (όπου επικεφαλής είναι η Ελένη Τουλουπάκη) και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Κώστας Τσιάρας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση με διατάξεις για συγχώνευση των δύο Εισαγγελιών και ήδη έχει αποστείλει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ανωτάτου δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Εκεί επρόκειτο να κριθεί ο ορισμός αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μετά από ερώτημα που είχε αποστείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τώρα ο κ. Τσιάρας ουσιαστικά ανακαλεί το ερώτημά του. Ζητά να μην προχωρήσει το δικαστικό συμβούλιο σε ορισμό αναπληρωτή εισαγγελέα, ενημερώνοντας ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελέων

Στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός έχει πει ότι η συγχώνευση των δύο Εισαγγελιών θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας.

Για τη νομοθετική ρύθμιση προηγήθηκε η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της.

Οι αλλαγές αυτές έρχονται λίγο καιρό μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη και για κακουργηματική πράξη για τους χειρισμούς της στην έρευνα για τη Νovartis.


ΣΧΟΛΙΑ