• Κοινωνία

  Ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε μπροστά από το Προξενείο της Ρωσίας

  • NewsRoom
  Περιπολικό της Αστυνομίας


  Σε ελεγχόμενη έκρηξη, εξ αποστάσεως, του ύποπτου αντικειμένου που εντοπίστηκε μπροστά από το προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

  Επρόκειτο για μαύρη σακούλα, η οποία εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μπροστά από το Προξενείο, στην οδό Δημοσθένους 5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά από την ελεγχόμενη έκρηξη, περισυνελέγησαν τα υπολείμματα του αντικειμένου, προκειμένου να ερευνηθούν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό και μάλλον το περιεχόμενο ήταν κάποιο τρόφιμο. Αστυνομική πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τα ευρήματα είναι αρνητικά ως προς την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού».

  Την μαύρη πλαστική σακούλα πέταξε εκεί ένας μαυροντυμένος άνδρας που φορούσε ακουστικά και τράπηκε σε φυγή. Στο εξωτερικό μέρος της σακούλας υπήρχε κολλημένο χαρτί Α4 με εκτυπωμένες τις λέξεις, στα ρωσικά, «Ρωσικός κόσμος».

  Για λόγους ασφαλείας, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση των κτιρίων και των δρόμων γύρω από το προξενείο, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε και στην οδό Μητροπόλεως. Η επιχείρηση της Αστυνομίας έληξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οπότε και δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι.

  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας  ΣΧΟΛΙΑ