• Κοινωνία

    Ελεύθερος ο 63χρονος που έστειλε απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έφυγε από τα δικαστήρια ο 63χρονος που συνελήφθη για δύο απειλητικά -κατά το κατηγορητήριο- μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

    «Ήθελε να την προειδοποιήσει ότι εάν υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών θα διαπράξει ποινικό αδίκημα και θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και όχι να την απειλήσει, να την εκφοβίσει ή να την τρομοκρατησει», υποστήριξε απολογούμενος ο άνεργος ναυτικός.

    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μάλιστα είπε ότι για τον ίδιο η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική καταστροφή. «Σαφώς θα συνεχίσω να στέλνω τη θέση μου. Με άλλους τρόπους, όμως, χωρίς να στέλνω μηνύματα», είπε χαρακτηριστικά.

    Στον ανακριτή υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, αντίθετα έχει έντονη συνδικαλιστική δραση στο χωρο της αριστεράς.

    Συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους και με την παρουσία της πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, ο 63χρονος άνεργος ναυτικός απολογήθηκε στον 17ο τακτικό ανακριτή για το κακούργημα της απειλής βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής.

    Από το κινητό του τηλέφωνο έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της κα Παπακώστα, τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται».

    Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την κα Παπακώστα:

    «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της ειναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο εινιο δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρεπει συνεπώς για να μην ειναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βαρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

    Για το μήνυμα «Έρχεται Γουδί» είπε ότι είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών.

    Όπως λέει στο υπόμνημά του, για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

    Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, δήλωσαν: «Ο εντολέας μου έξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλετή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις ληστείες σε Αιγάλεω και Εξάρχεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στα διπλώματα οδήγησης: Εξετάσεις από τα 17 και με ηλεκτρονική παρακολούθηση-Όλες οι αλλαγές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψάχνει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη στην Επιτροπή για την Συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ