• Κοινωνία

    Ελεύθερος αφέθηκε ο γιατρός με το «φακελάκι»

    • NewsRoom
    φακελάκι


    Αναβολή για τις 28 Νοεμβρίου, ζήτησε και έλαβε, ο γιατρός που συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή.

    Ο χειρουργός δημοσίου νοσοκομείου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

    Συγκεκριμένα, ο γιατρός είχε ζητήσει αμοιβή 2.000 ευρώ για να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.

    Η επέμβαση, η οποία είχε προγραμματιστεί ως επείγουσα έγινε στις 17 Νοεμβρίου, σε εφημερία του γιατρού. Μία μέρα μετά, ο ασθενής φέρεται να έδωσε ένα φακελάκι με 100 ευρώ στο γιατρό, ο οποίος έγινε πυρ και μανία, καθώς θεώρησε ιδιαίτερα μικρό το ποσό.

    Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μάλιστα, τον έβρισε ενώ του είπε «έπρεπε να σε αφήσω να πεθάνεις» και πως θα έπρεπε να βρει τα χρήματα ακόμα και αν χρειαζόταν να τα δανειστεί (φράσεις που ο γιατρός αρνείται κατηγορηματικά ότι εκστόμισε).

    Η αντίδραση του γιατρού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ασθενή, ο οποίος απευθύνθηκε με επώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία. Ο ίδιος επέστρεψε την Παρασκευή (22.11) στον γιατρό, με το φακελάκι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Οι άντρες της Ασφάλειας Ηρακλείου προσημείωσαν 400 ευρώ σε χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση ο γιατρός συνελήφθη.

    Σύμφωνα μάλιστα με το Cretalive.gr, ο γιατρός σάστισε μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να μπαίνουν στο γραφείο του με τον ίδιο να έχει ήδη σκίσει το φακελάκι και να κρατά στα χέρια του τα 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κρατούσε άλλα 250 ευρώ, τα οποία εικάζεται ότι προέρχονταν από άλλο φάκελο.

    «Δεν τα ζήτησα εγώ, μόνος του μου έδωσε τα χρήματα για την επέμβαση» φέρεται να ισχυρίζεται ο γιατρός, ο οποίος αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

    Ο γιατρός συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου.

    Μετά και την σύλληψή του ο γιατρός τέθηκε σε αργία από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, το οποίο σημειώνει πως «το περιστατικό αυτό δεν χαρακτηρίζει το αξιόλογο ιατρικό προσωπικό μας που δίνει καθημερινά την μάχη για την εξυπηρέτηση του ασθενή».

    Πάντως, ο δικηγόρος του χειρουργού, Γιώργος Κοκοσάλης, μέσω του Cretalive – χαρακτήρισε ύποπτη την καταγγελία σε βάρος του εντολέα του.

    «Είναι πολύ ανορθόδοξη η ιστορία που διηγείται ο καταγγέλλων περί της εξέλιξης του συμβάντος», επισημαίνει ο νομικός.

    «Για μας όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επιεικώς ύποπτη. Ανάμεσα στα φερόμενα ωφελήματα και στην επέμβαση που εκτέλεσε ο γιατρός δέκα ημέρες πριν, και η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί σχέση αντιπαροχής. Και είναι ύποπτος και ο χρόνος που έγινε όλο αυτό το συμβάν.

    Είναι πολύ ανορθόδοξη η ιστορία που διηγείται ο καταγγέλλων περί της εξέλιξης του συμβάντος και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αφού σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ο εντολέας μου δεν λαμβάνει χρήματα για την επίσπευση της επέμβασης ως επείγουσας, δεν λαμβάνει χρήματα πριν την εγχείριση, δεν λαμβάνει χρήματα ούτε και μετά την επέμβαση και περίπου δέκα μέρες μετά ο καταγγέλλων μπαίνει στο γραφείο του γιατρού και του πετάει ένα φάκελο, τον οποίον πριν προλάβει να ανοίξει, τον κατάσχουν οι άνδρες της Αστυνομίας που συνοδεύουν τον ασθενή.

    Όλο αυτό ακούγεται λογικό; Είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει όλα τα πιθανά σενάρια και θα αποδώσει τις αντίστοιχες ευθύνες όπου αντιστοιχούν. Και ο νοών νοείτω».



    ΣΧΟΛΙΑ