• Κοινωνία

    Ελεύθεροι, μέχρι τη δίκη οι συλληφθέντες στα Σεπόλια


    Θύματα της βίας των αστυνομικών καταγγέλλουν ότι έπεσαν ο 24χρονος που συνελήφθη χθες στα Σεπόλια, η αδελφή του και δύο φίλοι τους που επίσης συνελήφθησαν όταν συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα για να ζητήσουν την απελευθέρωση του.

    Όλοι τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την αναβολή της δίκης τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Αντίθετα κρατούμενος παραμένει ο 40χρονος κατάδικος για συμμετοχή στον Επαναστατικό αγώνα. Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας χθες το πρωί, με την αστυνομία να λέει ότι βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του στυλιάρια. Διώκεται για παράνομη οπλοφορία.

    Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο.

    Ο 24χρονος από τα Σεπόλια διώκεται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

    Στους άλλους τρεις ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

    Όταν έφτασαν οι συλληφθέντες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγγενείς τους και φίλους οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτίριο της εισαγγελίας. Με χειροκροτήματα και συνθήματα τους υποδέχθηκαν και μετά την απελευθέρωση τους.

    Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, είναι αγωνιστές και κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της.

    Η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.»

    Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.



    ΣΧΟΛΙΑ