• Κοινωνία

    Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

    Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ


    Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στον ανακριτή οι 8 νεαροί που κατηγορούνται για την τραμπούκικη επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη, στις 29 Οκτωβρίου.

    Στους 4 επιβλήθηκε ο περιοριστικούς όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα και εγγύηση 3.000 ευρώ ενώ στους άλλους 4 δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.
    Απολογήθηκαν για τα κακουργήματα της αρπαγής και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

    Οί 7 άνδρες και η 1 γυναίκα (οι 6 είναι φοιτητές της πρώην ΑΣΟΕΕ) φέρονται ότι είναι μεταξύ των νεαρών που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη και τον φωτογράφισαν έχοντας του περάσει στο λαιμό μια ταμπέλα που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

    Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από ανάρτηση φωτογραφίας σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τότε στην Κρατική Ασφάλεια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    Απολογούμενοι οι 8 νεαροί αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν στον πρύτανη ενώ οι συνήγοροι τους υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της δικογραφίας η ταυτοποίηση τους με τους δράστες της επίθεσης. Ενεπλάκησαν, υποστηρίζουν, επειδή εντοπίστηκε το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων στην ευρύτερη περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου.



    ΣΧΟΛΙΑ