ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα έξω από τη Λάρισα, όπου ένας 20χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού μετά από καταδίωξη.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος. Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε».
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο οδηγός βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.
Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.
Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.
Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.
Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.
Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.
Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική δικογραφία.
Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο ‘Αγιον ‘Ορος
Συναγερμός στο Λιμενικό: Βυθίστηκε σκάφος με 8 επιβαίνοντες στον Σαρωνικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κατώτατος μισθός: Αύριο παρουσιάζεται η νέα αύξηση στο Υπουργικό Συμβούλιο
- CNN: Προβληματισμός στο Ισραήλ για πιθανή 30ήμερη εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν
- Πετρέλαιο: Goldman Sachs και JPMogran αυξάνουν τις προβλέψεις για το 2026
- Morgan Stanley: Πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα από «αναγκαστικές πωλήσεις» – Άλμα αποδόσεων και ένδειξη κρίσης ρευστότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.