• Κοινωνία

    «Θρίλερ» στον Ερυθρό Σταυρό: 58χρονος φέρεται να αποσύνδεσε την αναπνευστική υποστήριξη από 76χρονο που νοσηλευόταν με Covid-19

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο αύριο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης


    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο 76χρονου που νοσηλευόταν με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό, πήγαν χθες το βράδυ στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο 76χρονος, ο οποίος παρουσίαζε βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, καθώς σφύριζε το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα.

    Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσέτρεξαν στον 76χρονο διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

    Στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν με Covid-19 ακόμη ένας άνδρας, 58 ετών, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν αμέσως αν συνδέεται με το περιστατικό. Πληροφορίες θέλουν τον άνδρα να είχε διαμαρτυρηθεί τις προηγούμενες ημέρες για τον θόρυβο του μηχανήματος υποστήριξης της αναπνοής, ζητώντας να μείνει μόνος στο δωμάτιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν στοιχεία που δείχνουν πως έχει σχέση με την αποσύνδεση του μηχανήματος.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ασφάλεια Αθηνών για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες το θανάτου.



    ΣΧΟΛΙΑ