• Κοινωνία

    Ελ.Τουλουπάκη για τα fake news περί απόρριψης της προσφυγής της για τη δίωξη της: “Υπάρχουν και όρια. Να ερευνηθούν οι ανυπόστατες διαρροές”

    Ελένη Τουλουπάκη


    Fake news αποδείχθηκαν τα μεμονωμένα δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που παρέσυραν και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη περί έκδοσης απορριπτικού βουλεύματος στην προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη για την ποινική της δίωξη.
    Απόφαση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια  έρευνας για τις ανυπόστατες, όπως τις χαρακτηρίζει, διαρροές.
    «Και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια», φέρεται να αναφέρει στο αίτημα που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών, χαρακτηρίζοντας ως πολύ σοβαρό το ζήτημα.
    Η εισαγγελέας στο έγγραφό της, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από το Πρώτο Θέμα, τον Ελεύθερο Τύπο και την Άποψη καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για την προσφυγή της, με την οποία ζητά να κηρυχθεί άκυρη η ποινική της δίωξη για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.
    Η Ελένη Τουλουπάκη ως αποδεικτικό στοιχείο των fake news, επικαλείται την επικοινωνία της με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, από το οποίο έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία, κατά την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επί του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.



    ΣΧΟΛΙΑ