• Κοινωνία

    Εκτροχιασμός συρμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά – 9 τραυματίες

    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για πρόσκρουση συρμού του ΗΣΑΠ στον τερματικό σταθμό «Κηφισιά».

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συρμός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι θα έπρεπε στον σταθμό με αποτέλεσμα να «ολισθήσει» και να προσκρούσει στο τοιχίο.

    Από το τράνταγμα, τραυματίστηκαν 9-10 επιβάτες, ηλικιωμένοι και ορισμένοι που ήταν όρθιοι στο συρμό. Ειδικότερα 5 ελαφρά τραυματίες διακομίσθηκαν στον Ερυθρό, ενώ οι υπόλοποι, επίσης ελαφρά τραυματίες, στον Ευαγγελισμό.

    Τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα, είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, είτε για άλλο λόγο που θα διερευνηθεί.

    Πηγές του ΗΣΑΠ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται επί της ουσίας για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας στο σταθμό της Κηφισιάς, λόγω ολισθηρότητας. Το ατύχημα έγινε στις 12.15′ το μεσημέρι και η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

    Συγκεκριμένα, οι «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» αναφέρουν ότι «στις 12.15 ο συρμός λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της βροχής, προσέκρουσε με μειωμένη ταχύτητα στον προσκρουστήρα στο τέλος της γραμμής στο σταθμό της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 9 επιβάτες. Η κυκλοφορία στη γραμμή 1 διεξάγεται κανονικά. Δεν πρόκειται για εκτροχιασμό».

    Πλέον μετά το συμβάν οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

    Δείτε βίντεο από το σημείο:



    ΣΧΟΛΙΑ