ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Eurostat: Στο top 10 των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Σε ποια θέση είναι
Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε τις ελληνικές εναέριες υπηρεσίες ένα αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου cargo, καθώς παρουσίασε βλάβη την ώρα που πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι ένοπλες δυνάμεις αλλά και το προσωπικό του αερολιμένα Αθηνών τέθηκαν σε συναγερμό, όταν αιγυπτιακό αεροσκάφος που πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών δήλωσε emergency.
Το αιγυπτιακό cargo αεροσκάφος τύπου A332 με πενταμελές πλήρωμα εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο με κατεύθυνση την Γερμανία. Ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Χίου, το πλήρωμα του αεροσκάφους αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο του αεροσκάφους είχε γεμίσει καπνούς και υποχρεώθηκε να δηλώσει emergency. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πενταμελούς πληρώματος.
Τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης από τη διοίκηση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σε κατάσταση readiness για απογείωση, αφού οι αρχές δεν είχαν καθαρή εικόνα για το αν το πλήρωμα του αεροσκάφους θα καταφέρει να επιτύχει την ασφαλή προσγείωση του cargo.
Με οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου εκτέλεσε προσγείωση ανάγκης περίπου στις 09:45.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Συμφωνία για συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον – «Πολλά μπορούν να αποφασιστούν πριν από την Πρωτοχρονιά»
- Άρης Μουγκοπέτρος: Σήμερα στον εισαγγελέα μετά τη μήνυση της συζύγου του – Τι υποστηρίζει ο μουσικός
- Ανάλυση Guardian: Γιατί Τραμπ και Πούτιν θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη
- Ροδόπη: Ανήλικος εντοπίστηκε αναίσθητος ύστερα από φωτιά σε σπίτι