• Κοινωνία

    Θρίλερ με την έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στα ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας-Άλμα 2% στο πετρέλαιο

    • NewsRoom


    Στις φλόγες τυλίχθηκε πετρελαιοφόρο τάνκερ από το Ιράν κοντά στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε.

    Φωτιά που προκλήθηκε από έκρηξη ξέσπασε σε ιρανικό τάνκερ, κοντά στον κυριότερο λιμένα της Σαοδυικής Αραβίας, Τζέντα, όπως μετέδωσε το ISNA, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

    Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιά δύο δεξαμενές του τάνκερ.

    «Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές.

    «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επεσήμανε το Nour.

    Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν το τάνκερ προκαλώντας την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

    Άλμα 2% στο πετρέλαιο

    Άλμα 2% σημείωσαν νωρίτερα οι τιμές του αργού, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ .

    Αυτή την ώρα το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ σημειώνει άνοδο 1,76% ή 1,04 δολ. στα 60,14 δολ/βαρέλι ενώ τα futures του αμερικανικού αργού WTI ενισχύεται κατά 1,72% ή 92 σεντς στα 54,47 δολ/βαρέλι.

    Oι τιμές του αργού ενισχύοννταν από νωρίς το πρωί ανεβάζοντας τα κέρδη για τον «μαύρο χρυσό», μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης στην προμήθεια πετρελαίου, αλλά και λόγω της αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που συνεχίζονται σήμερα στην Ουάσινγκτον.

     



    ΣΧΟΛΙΑ