• Κοινωνία

    Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

    • NewsRoom
    Σύνταγμα επεισόδια


    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια του μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

    Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλες πεζοδρόμια στην πλ. Κλαυθμώνος και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς.

    Η ένταση ξεκίνησε στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών.

    Σε δέκα προσαγωγές, συνολικά, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

    Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

    Αντίστοιχα, έχουν διοργανωθεί συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, τη Μυτιλήνη κι άλλες πόλεις.

    Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

    Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας., καθώς όσο διαρκούσε το συλλαλητήριο πολλοί κεντρικοί δρόμοι ήταν κλειστοί. Επιπλέον, με εντολή της αστυνομίας, το μετρό του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου είναι κλειστό κι οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

    Υπό τον φόβο των επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός, με σχέδιο που θυμίζει αυτό που εφαρμόστηκε προ δεκαπενθημέρου, στα επεισόδια μπροστά από το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου. Στους δρόμους θα βρεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δέκα χρόνια από την ημέρα που κάηκε η Αθήνα – Πού βρίσκονται σήμερα Κορκονέας και Σαραλιώτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μέτρα «αλά Πολυτεχνείο» με 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους για τις πορείες



    ΣΧΟΛΙΑ