• Κοινωνία

    Έκρηξη στο ΣΚΑΪ – Πολλά τα ερωτήματα απο την Αντιτρομοκρατική

    • NewsRoom


    Η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτήριο του ΣΚΑΙ, το απανθρακωμένο Opel στα Άνω Πετράλωνα και το στίγμα που άφησαν με τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την βόμβα οι δράστες, είναι τα γεγονότα της εξίσωσης, την οποία έχει κληθεί να λύσει η Αντιτρομοκρατική. Ένα τρομοκρατικό χτύπημα θεωρείτο σίγουρο, ο στόχος όμως που έγινε, εν τέλει, ήταν πέρα κάθε υποψίας.

    Μια ακόμα συνιστώσα που προβληματίζει τους ειδικούς αναλυτές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), είναι το είδος της εκρηκτικής ύλης αλλά και η ισχύς της βόμβας.

    Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και που προκάλεσε τις μεγάλες υλικές ζημίες στο κτήριο του ΣΚΑΪ, δεν πρόκειται για απλή ζελατοδυναμίτιδα (νεοδυναμιτιδα) που είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εκρηκτικές ύλες. Το μείγμα που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα του ΣΚΑΪ, με βάρος 10 κιλά, ήταν εμπλουτισμένο τόσο με ΤΝΤ όσο και με νιτρικό αμμώνιο. Με το εν λόγω «Κοκτέιλ», επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ισχύς, δηλαδή μεγαλύτερη έκρηξη και καταστροφή.

    Το χτύπημα όμως ήταν κάτι που η Αντιτρομοκρατική περίμενε, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.), η οποία φέρεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση στο ΣΚΑΪ, συνηθίζει να «δίνει ραντεβού» κάθε Δεκέμβριο με τρομοκρατικά χτυπήματα, είτε με βόμβες, είτε με χρήση όπλων. Όμως, κανένας δεν περίμενε να βρεθεί στο στόχαστρό τους ένα κτήριο ΜΜΕ., και λόγω της έλλειψης εσωτερικής πληροφόρησης, οι τρομοκράτες πέτυχαν τον στόχο τους με την Αντιτρομοκρατική να μην μπορεί να τους σταματήσει.

    Στα χέρια της Αστυνομία βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις του μαύρου Opel που βρέθηκε καμένο. Αυτό που τώρα θέλουν να εντοπίσουν οι Αστυνομικοί, είναι την ομάδα υποστήριξης που πρέπει να ακολουθούσε σε ένα δεύτερο όχημα του δράστες αλλά και να ψάξουν το υλικό των τελευταίων 15 ημερών, καθώς το καλά οργανωμένο σχέδιό τους μαρτυρά ότι θα πρέπει να πέρασαν αρκετές φορές από το σημείο.

    Γνωστοί «άγνωστοι» οι δράστες

    Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, τρία από τα άτομα της ομάδας βρίσκονταν μέσα στο Opel ενώ τουλάχιστον δυο ακόμα άτομα πρέπει να αποτελούσαν την «κάλυψη» των βασικών δραστών. Επίσης, τα τηλεφωνήματα γίνανε από δύο «γνώριμα» αλλά αταυτοποίητα πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας κάλεσε στο zougla στις 01:55 και άλλος στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

    Ο λόγος για τα πρόσωπα που φέρουν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων, τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ (video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα δύο ύποπτα πρόσωπα που εξετάζουν οι αρχές για την επίθεση στον ΣΚΑΪ



    ΣΧΟΛΙΑ