• Κοινωνία

    Έκρηξη… χωρίς αποτέλεσμα σε ΑΤΜ των Βριλησσίων

    • NewsRoom
    ΑΤΜ

    Φωτογραφία αρχείου


    Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μηχάνημα ΑΤΜ, στην περιοχή των Βριλησσίων. Οι πληροφορίες λένε ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κατά τις 3.15 το ξημέρωμα, σε ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από σούπερ μάρκετ, στην οδό Αντωνίου 1.

    Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι άγνωστοι δράστες διοχέτευσαν αέριο στο μηχάνημα, το οποίο και προκάλεσε την έκρηξή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να αποσπάσουν τις κασετίνες με τα χρήματα που υπήρχαν μέσα. Προσπάθησαν, συγκεκριμένα, να καταστρέψουν το μηχάνημα μέσω της θύρας εξόδου των χρημάτων. Δεν κατόρθωσαν, ωστόσο, να αποσπάσουν τα χρήματα και αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

    Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης του μηχανήματος είχαν προβλέψει ότι το συγκεκριμένο ΑΤΜ μπορεί να γίνει στόχος και για το λόγο αυτό το μηχάνημα είχε ενσωματωμένα μέτρα πρόληψης. Ένας ειδικός μηχανισμός, που αποτελείται κυρίως από μικρούς ανεμιστήρες και εμποδίζει τη διοχέτευση αερίου είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν αρκετές τράπεζες, μετά τις πολλαπλές επιθέσεις στα ΑΤΜ. Οι δράστες φαίνεται να προσπάθησαν επανειλημμένα να παραβιάσουν το μηχάνημα, μέσω της θύρας εξόδου τω χρημάτων, χωρίς όμως επιτυχία.

    Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σημείο και έχει ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ενόχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι πρέπει να προσέχετε στα ATM: Η Αστυνομία προειδοποιεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη στο Tennis Club στο Μαρούσι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έσπασαν καφετέρια και ΑΤΜ στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ