• Κοινωνία

    Εκρηκτικό κλίμα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα


    Σε κλίμα έντασης ξεκινά σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Το βαρύ περιβάλλον που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω των συγκρούσεων του ΠΑΜΕ με τις υπόλοιπες παρατάξεις της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) αναμένεται να μεταφερθεί και στην Καλαμάτα στο συνέδριο που συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.

    Ενδεικτικό του εκρηκτικού σκηνικού είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της ΓΣΕΕ, αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων, δεν κατάφερε τελικά παρά τις τρεις προσπάθειες, να πραγματοποιήσει το συνέδριό της και να εκλέξει τους 25 – 30 σύνεδρους που θα λάμβαναν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Καλαμάτας για τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας.

    «Εκατό χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας και η αποκλειστική ευθύνη βαραίνει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ», δηλώνει ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Από τις 23 Φεβρουαρίου όταν απέτυχε η πρώτη απόπειρα πραγματοποίησης συνεδρίου από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ΠΑΜΕ και ΟΙΥΕ ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες. Οι μεν πρώτοι κάνουν λόγο για «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους», ενώ οι δεύτεροι καταγγέλουν «κλίμα βίας, τρομοκρατίας και εκφοβισμού» αναφέρονται σε «χυδαία προπαγάνδα περί εργοδοτισμού» και μιλούν για «παρεμπόδιση των συλλογικών εργασιών της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εργαζομένων».

    Η συνέχεια του συνδικαλιστικού εμφυλίου γράφεται σήμερα στα δικαστήρια καθώς στις 9 το πρωί συζητείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης. Σήμερα το απόγευμα, ενώ η πλειοψηφία θα πραγματοποιεί εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Συνεδρίου έξω από το Εργατικό Κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Δεν είναι τυχαίο πως αναμένονται στην Καλαμάτα αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση στο συνέδριο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμμετέχουν 350 σύνεδροι, που εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες από ολόκληρη τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντιδράσεις εκπροσώπων εργοδοτών για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι ζητάει η ΓΣΕΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες με την εργασία τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι μέλλει γενέσθαι μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ-τραπεζών – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ