• Κοινωνία

    Εγνατία Οδός: 13 τραυματίες από την καραμπόλα δεκάδων οχημάτων

    • NewsRoom


    Απίστευτη καραμπόλα 50 οχημάτων σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εθνική Οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα.

    Φαίνεται πως υπάρχουν 3-4 εγκλωβισμένοι επιβάτες που έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ήδη στην περιοχή βρίσκονται δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άντρες από την Πυροσβεστική υπηρεσία της Κοζάνης για τον απεγκλωβισμό των επιβατών. Από την πλευρά του ΕΚΑΒ έχουν φθάσει 4 ασθενοφόρα από την Κοζάνη και ένα από τη Βέροια, προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία της περιοχής.

    Η Εγνατία Οδός παραμένει στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

    H Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

    Στους 13 οι τραυματίες από την καραμπόλα

    Συνολικά 13 άτομα τραυματίστηκαν, όλοι ευτυχώς ελαφρά από την τρομακτική καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην Εγνατία Οδό στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω δεκάδες άλλα οχήματα λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

    Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα ήταν και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν καθ’ οδόν για τη Μικρή Πρέσπα, για το θέμα με το θάνατο εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

    Η Τροχαία Βέροιας απεγκλώβισε και τους οδηγούς που δεν εμπλέκονταν στις καραμπόλες, καθώς αυτές έγιναν και σε μικρές αποστάσεις η μία από την άλλη.

    Στον χώρο έφτασαν και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης. Ωστόσο, η επιχείρηση καθαρισμού του δρόμου είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.

    Παράλληλα εκτρέπει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται προς Δυτική Μακεδονία, Γιάννενα και Ηγουμενίτσα, από τη Βέροια προς Έδεσσα, Πτολεμαΐδα και κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού προς Κοζάνη.

    Αυτή τη στιγμή γίνεται η καταγραφή όσων οδηγών κι επιβατών βρίσκονται στο σημείο, μεταξύ αυτών και αρκετοί από άλλες χώρες, ώστε να μεταφερθούν με λεωφορεία είτε σε Κοζάνη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

    Μέσω της επαρχιακής οδού Βέροιας – Έδεσσας διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω της καραμπόλας  στην Ημαθία και στην οποία ενεπλάκησαν τριάντα οχήματα.

    Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Βέροιας (253 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Πολυμύλου (227 χιλιόμετρο) της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Κοζάνη. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετά άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι τρεις. Στην περιοχή έσπευσαν για την παροχή βοήθειας δώδεκα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

    Διαβάστε επίσης

    Εντοπισμός και κατάσχεση 7.198.200 λαθραίων τσιγάρων – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι



    ΣΧΟΛΙΑ