• Κοινωνία

    Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: «Θέλω πίσω το μωρό μου, δεν ήξερα τι έκανα» λέει τώρα η 19χρονη μητέρα (video)

    • NewsRoom


    Στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε πριν λίγη ώρα η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

    Η 19χρονη συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενη ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να φθάνουν στα ίχνη της από κάμερες ασφαλείας.

    Η 19χρονη δηλώνει μετανιωμένη και ζητά πίσω το μωρό της. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» η δικηγόρος της 19χρονης, δήλωσε ότι η μητέρα απέδωσε την πράξη της στην επιλόχειο κατάθλιψη. Τόνισε δε ότι οικονομικά είναι σε θέση να μεγαλώσει η ίδια το παιδί της, καθώς τόσο η θετή της μητέρα, όσο και ο πατέρας της εργάζονται και είναι διατεθειμένοι να τη βοηθήσουν. Ωστόσο, η κοπέλα κατέθεσε χθες, Πέμπτη, στους αστυνομικούς: «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου, χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με τη γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδα μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το μωρό είναι καλά στην υγεία του και η μητέρα έχει συνειδητοποιήσει το λάθος της. «Με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της», προσθέτει. «Η μικρή χτυπιέται από χθες και ζητάει το παιδί της. Τώρα συνειδητοποιεί το μέγεθος της ανοησίας της. Κλαίει συνέχεια και αρνείται να φάει εδώ και δυο μέρες. Είναι μια μικρή κοπέλα, μαθήτρια ανώτερης τεχνικής σχολής. Ευτυχώς το βρέφος χαίρει άκρας υγείας και φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων».

    Ο κ. Ταουξής ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με στόχο την επιστροφή του παιδιού στη μητέρα του και στη γιαγιά του, που δεσμεύονται να το μεγαλώσουν «με περισσή φροντίδα και αγάπη».

    «Μου μετέφεραν οι αστυνομικοί ότι το κορίτσι υπέστη το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε συναίσθηση της πράξης της και μάλιστα αυτό συνέβη την ημέρα που θα έπρεπε να πάει στη σχολή της. Εκείνη με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της (…) Είναι συνειδητοποιημένη. Είναι πολύ καλό παιδί».

    Συγκλονισμένη δηλώνει και η θετή μητέρα της 19χρονης κοπέλας η οποία γνώριζε για την εγκυμοσύνη της και όπως αναφέρει της είχε πει ότι θα το μεγάλωνε αυτή. «Τρελάθηκα, λίγο είναι; Ήταν το δικό μου το εγγόνι! Εκείνη την ώρα δεν ξέρει πώς της ήρθε, μου είπε, το έκανε! Δεν έχει πρόβλημα οικονομικό. Της είπα ότι θα το μεγάλωνα εγώ! Τώρα πώς θα το πάρουμε από εκεί…».

     

    Πώς έφθασαν στα ίχνη της 19χρονης οι αστυνομικοί 

    Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη γυναίκα να φιλά το βρέφος λίγο πριν το αφήσει σε καρότσι σούπερ μάρκετ, τυλιγμένο σε μία κουβέρτα. Η νέα γυναίκα εντοπίστηκε από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, παραδέχθηκε πως αυτή είναι η μητέρα του λίγων ημερών βρέφους.

      Οι αρχές αναζητούσαν τη μητέρα κάνοντας έλεγχο και στα αρχεία των δημόσιων νοσοκομείων για τις γέννες των τελευταίων ημερών, όμως η γυναίκα φέρεται να γέννησε σε ιδιωτικό χώρο. Μετά την ομολογία της η 19χρονη κοπέλα συνελήφθη.



    ΣΧΟΛΙΑ