• Κοινωνία

    Τροχαίο στο Αίγιο: Με 133 χλμ/ώρα έτρεχε ο 28χρονος – Τι λέει το πόρισμα

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλεί το πόρισμα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο το τροχαίο δυστύχημα στο Αίγιο, όπου το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 28χρονος παρέσυρε μια γιαγιά με το εγγόνι της.

    Σύμφωνα με πόρισμα, στοιχεία του οποίου μετέδωσε ο  τηλεοπτικός σταθμός Star, το όχημα που κινούταν με κατεύθυνση από την Πάτρα προς την Κόρινθο υπέστη απώλεια ελέγχου και υπερστροφή, που το οδήγησε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Ο εμπρόσθιος αριστερός τροχός προσέκρουσε στο ρείθρο του πεζοδρομίου, ενώ ο τροχός και το σύστημα ανάρτησης καταστράφηκαν.

    Ο εμπρόσθιος τροχός ακινητοποιήθηκε, το όχημα περιστράφηκε ωρολογιακά περί τον κατακόρυφο άξονά του και το οπίσθιο τμήμα του ανήλθε στο πεζοδρόμιο όπου συγκρούσθηκε με την πεζή και το καροτσάκι του παιδιού.

    Καρότσι και βρέφος εκτινάχθηκαν σε απόσταση 16.90 μ. από το σημείο σύγκρουσης. Το όχημα στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το στύλο ηλεκτροφωτισμού και τους κάδους σκουπιδιών σε απόσταση 70 μ. από το αρχικό σημείο σύγκρουση, με τον οδηγό να τα αποφεύγει  με στροφή αριστερά και κάθοδο από το πεζοδρόμιο και το όχημα να ακινητοποιείται στο μέσο του οδοστρώματος 150 μ. μακριά από το σημείο της αρχικής πρόσκρουσης στο πεζοδρόμιο.

    Από την ανάλυση που προηγήθηκε προκύπτει πως η ταχύτητα του επιβατικού οχήματος κατά την αρχική σύγκρουση με το ρείθρο του πεζοδρομίου ήταν 37 μ./δευτ. ή 133 χλμ./ώρα. Ίδια ταχύτητα προκύπτει από τον υπολογισμό της αρχικής ταχύτητας βολής του παιδικού αμαξιδίου με τον επιβάτη του, 36,7 μ./δευτ. ή 132 χλμ./ώρα.

    Δεν διαπιστώθηκε προηγούμενη σύγκρουση πριν από το ατύχημα. Οι βλάβες του οχήματος προκλήθηκαν συνεπεία του δυστυχήματος.

    Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες -στην έκθεσή τους- περιγράφουν και το δρόμο στον οποίο έγινε η τραγωδία.

    Η οδός στη σκηνή του δυστυχήματος είναι διπλής κατεύθυνσης, μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,70 μ. η κάθε μία με ενδιάμεση διαχωριστική διπλή συνεχή γραμμή πλάτους 0,30 μ. Στα άκρα των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας υφίσταται συνεχής διαγράμμιση πλάτους 0,10 μ. Οι γραμμές της οριζόντιας σήμανσης οπτικά δεν ήταν ιδιαίτερα ευκρινείς.

    «Όπως φαίνεται από την περιοχή ήρθε από το πίσω μέρος των ανθρώπων αυτών και τους θέρισε σαν αλωνιστική μηχανή», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Κώστας Κρεμμύδας.

    Ο 28χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



    ΣΧΟΛΙΑ