• Κοινωνία

    ΕΕ: Εντάσσει τις ΗΠΑ στη λίστα ασφαλών ταξιδιών


    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα Τετάρτη, να προσθέσει τις ΗΠΑ στη λίστα ασφαλών ταξιδιών της, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο για τους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν διακοπές στα 27 κράτη μέλη, σύμφωνα με δύο πηγές της ΕΕ που επικαλείται το CNBC.

    Τα μη απαραίτητα ταξίδια από τις ΗΠΑ και από άλλα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν απαγορευτεί λόγω κορονοϊού για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης.

    Παρόλα αυτά, όσο οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη οι 27 πρεσβείες της ΕΕ που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, συνέστησαν την Τετάρτη ότι η Ένωση επιτρέπει την είσοδο ταξιδιωτών από 8 χώρες και περιοχές.

    Αυτές είναι οι ΗΠΑ,  Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Λίβανος, Ταϊβάν, Μακάο και το Χονγκ Κονγκ.

    Σε συνέντευξή του στους «The New York Times» τον Απρίλιο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, δήλωσε ότι θα επιτρέπεται στους Αμερικανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να επισκεφθούν την ΕΕ αυτό το καλοκαίρι.

    Αυτή η σύσταση μπορεί να πάει ένα βήμα παρακάτω και να επιτρέπει του τουρίστες από τις ΗΠΑ να επισκέπτονται τα ευρωπαϊκά εδάφη δείχνοντας αρνητικό τεστ covid αποφεύγοντας έτσι την υποχρεωτική καραντίνα.

    Πλέον είναι στη δικαιοδοσία της κάθε χώρας της Ένωσης ξεχωριστά να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα εφαρμόζονται οι οδηγίες για τους ταξιδιώτες.

    Η σημερινή σύσταση της ΕΕ στοχεύει στο συντονισμό των ταξιδιωτικών κανόνων σε ολόκληρο το μπλοκ και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, μετά τις αποφάσεις του κάθε κράτους μέλους.

    Ηνωμένο Βασίλειο 

    Αξιωματούχος της ΕΕ, δήλωσε ότι τα μη απαραίτητα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν απαγορευμένα «λόγω της παραλλαγής Δέλτα».

    Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει τώρα όσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα του επιτρέψουν να τερματίσει όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις 19 Ιουλίου.

     

    Διαβάστε ακόμα:

    Ταξίδια χωρίς περιορισμούς μεταξύ Βρετανίας -ΕΕ από Ιούλιο «βλέπει» ο CEO της Ryanair

    Δένδιας: Η ΕΕ πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα συλλογικά ευρωπαϊκά συμφέροντα

    Boeing: Χαιρετίζει την ανακωχή που αποφάσισαν σήμερα ΗΠΑ-ΕΕ για τη διαμάχη με την Airbus

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ