Κοινωνία

ΕΔΕ για το Παιδιατρικό Τμήμα στο νοσοκομείο Σάμου διέταξε ο Βασίλης Κικίλιας

  • NewsRoom
κικιλιας

Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε σήμερα στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), εντολή διενέργειας ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να προσδιοριστούν τυχόν υπάρχουσες ευθύνες σχετικά με την μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο Σάμου αντιμετωπίζει σταθερά πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής.

Τον περασμένο Δεκέμβριο του 2018, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς υπήρχε μόνο μία παιδίατρος με μετακίνηση, με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε εμβολιασμοί. Εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρου, το νοσοκομείο αδυνατούσε να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς, κατήγγειλε τότε η ΠΟΕΔΗΝ.

Από τις 12/07/2019, το νοσοκομείο έμεινε πάλι χωρίς παιδίατρο, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου, η οποία εργαζόταν επί 8 μήνες, εφημερεύοντας κάθε μέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες. Το νοσοκομείο έχει κενές τις τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων που διαθέτει στον οργανισμό του και η μία παιδίατρος που υπηρετεί είναι με μετακίνηση από το ΚΕΦΥΑΠ.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με την ανάληψη των καθηκόντων του αποφάσισε για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, να μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο νοσοκομείο, μέχρι τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επέστρεφε η παιδίατρος από την άδειά της.