• Κοινωνία

    Έχει κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ; Το άγνωστο περιστατικό με τον Μπόρις Τζόνσον

    Μπόρις Τζόνσον και βασίλισσα Ελισάβετ


    Να υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις για τον φονικό κορονοϊό καλούν Βρετανοί βουλευτές τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε τις προηγούμενες ημέρες επαφές με την υπουργό Υγείας, η οποία στη συνέχεια διαγνώστηκε θετική στον ιό.

    Η υπουργός Υγείας, Ναντίν Ντόρις, αποτελεί το πρώτο μέλος της βρετανικής βουλής που διαγνώστηκε με τον κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε η ίδια, τέθηκε σε απομόνωση λίγες ημέρες αφότου παρέστη σε δεξίωση στη Ντάουνινγκ Στριτ, στην οποία το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η υπουργός Υγείας πραγματοποίησε πλήθος επαφών, πριν διαγνωστεί θετική στον κορονοϊό. Ειδικότερα, την περασμένη Τετάρτη, η Ντόρις μίλησε στην Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο με δεκάδες ψηφοφόρους από την εκλογική της περιφέρεια.

    Όπως είπε η ίδια, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, είχε αρχίσει να νιώθει άρρωστη. Αυτή την ώρα, η 62χρονη υπουργός αναρρώνει στο σπίτι της, ενώ εξέφρασε ανησυχία και για την 84χρονη μητέρα της, που ζει μαζί της και «άρχισε να βήχει» από χθες. Παράλληλα, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα άτομα με τα οποία ήλθε σε επαφή το τελευταίο διάστημα η Ντόρις.

    «Λάδι στη φωτιά» έρχεται να προσθέσει το γεγονός ότι, μετά την συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με την υπουργό Υγείας, που αποτελεί ένα εκ των κρουσμάτων της Βρετανίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Αμέσως μόλις έγινε αυτή η διαπίστωση, σήμανε κόκκινος συναγερμός, με τους Βρετανούς βουλευτές να ζητούν από τον πρωθυπουργό για υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις για τον κορονοϊό, για να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν έχει θέσει σε κίνδυνο και την ίδια τη βασίλισσα.

    Η Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το αν ο Μπόρις Τζόνσον θα υποβληθεί σε τεστ για το νέο κορονοϊό



    ΣΧΟΛΙΑ