• Κοινωνία

    ΔΣΑ: «Πυρά» κατά του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – Στοχοποιεί τους δικηγόρους

    • NewsRoom
    Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος ΔΣΑ

    Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος ΔΣΑ


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με ψήφισμά του, «καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την πρωτοφανούς έντασης ανοίκεια και απρόκλητη επίθεση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χριστόφορο Σεβαστίδη προς το δικηγορικό σώμα, όπως αυτή εκδηλώθηκε, ιδίως με τις δημόσιες τοποθετήσεις του στην τελευταία ετήσια γενική συνέλευση της ΕΔΕ, στην οποία δεν προσκλήθηκε για να εκπροσωπηθεί το δικηγορικό σώμα».

    Σύμφωνα με το ψήφισμα, με τις τοποθετήσεις αυτές, ο κ. Σεβαστίδης «στοχοποίησε» στο πρόσωπο του προέδρου της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους, το σύνολο του δικηγορικού κόσμου της χώρας.

    Ακόμη, στο ψήφισμα σημειώνεται ότι «η υπονόμευση της θέσης των δικηγόρων στην απονομή της Δικαιοσύνης, ιδίως όταν αυτή εκφράζεται δια στόματος του προέδρου της ΕΔΕ, και η ευθεία αμφισβήτηση της αξίας και του ρόλου των δικηγόρων ως αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνιστά βαρύ ατόπημα, λαμβανομένης της διπλής ιδιότητας του κ. Σεβαστίδη τόσον ως δικαστή όσον και ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δικαστών, που οφείλει να επιδεικνύει νηφαλιότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του».

    Επίσης, αναφέρεται στο ψήφισμα, ότι «η προσπάθεια ακύρωσης στη συνείδηση της κοινωνίας του θεσμικού ρόλου των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης αποτελεί ουσιαστικά πράξη αντίθετη προς τους δημοκρατικούς θεσμούς».

    Παράλληλα, ο ΔΣΑ αναφέρει, ότι «οι άκρως προσβλητικές για το σώμα των δικηγόρων δηλώσεις του κ. Σεβαστίδη πρέπει άμεσα να ανακληθούν, προκειμένου να υπάρξει στοιχειωδώς η δυνατότητα επανέναρξης ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ δικαστών και δικηγόρων με σκοπό την επίλυση προβλημάτων στον χώρο της Δικαιοσύνης».

    Με το ψήφισμα οι δικηγόροι καλούν τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της (ΕΔΕ) να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου τους, ως προς το περιεχόμενο και το ύφος τους.



    ΣΧΟΛΙΑ