• Κοινωνία

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν ορκιζόμουν στο Προεδρικό, μου είπαν «οι συνοδοί από την άλλη πόρτα»

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου

    Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Για τις διακρίσεις που έχει υποστεί λόγω ηλικίας, εμφάνισης και φύλου μίλησε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στο The 2Night Show.

    Ερωτώμενη για το εάν έχει νιώσει ότι δεν τη λαμβάνουν σοβαρά, η Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε πως αυτό γίνεται «άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο».

    Ακόμη, μίλησε για τα στερεότυπα που συνεχίζουν να υφίστανται επειδή είναι γυναίκα και για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο Υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της.

    «Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη! Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε.

    Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία, όταν έρχεται και πιο καλοπροαίρετα. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα ‘όχι από εκεί… εκεί πάει η Κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα’. Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή…» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον χώρο, της έδειξε τα γραφεία των γραμματέων της και της είπε να διαλέξει όποιο επιθυμεί. «Είχε το στερεότυπο: γυναίκα, νέα, ο ρόλος της είναι στη γραμματεία να περιμένει τον υπουργό, τον 50αρη, να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου» σημείωσε.

    Για την ίδια, όπως είπε, η κοινωνία πρέπει να παλέψει για την έχουν οι γυναίκες «ίση φωνή» με τους άνδρες και έφερε πως παράδειγμα αυτό και τα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιρειών, που υποχρεούνται νομικά με έχουν ένα ποσοστό γυναικών, αλλά συνήθως αυτές είναι συγγενικά πρόσωπα των ανδρών μελών.

    Το όνειρό μου είναι να μη ζουν παιδιά σε δομές:

    Έχουμε κάνει τη διαδικασία υιοθεσίας πολύ απλή:

    Διαβάστε επίσης:

    Μιχαηλίδου: Η αξιωματική αντιπολίτευση σκυλεύει πάνω στην ευαλωτότητα συνανθρώπων μας

    Μιχαηλίδου: Κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την Πέμπτη και την Παρασκευή

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Μάσκες και γάντια αξίας €2 εκατ. για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων



    ΣΧΟΛΙΑ