• Κοινωνία

    Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Σεξουαλικά κίνητρα ερευνούν οι Αρχές – Τι λέει ο δράστης

    • NewsRoom
    Νίκος Κάτσικας

    Νίκος Κάτσικας, δημοσιογράφος


    Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο Κάιρο ο Έλληνας δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας επιχειρούν να ρίξουν οι έρευνες των Αρχών, οι οποίες, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, δείχνουν ότι πρόκειται για έγκλημα σεξουαλικής φύσεως.

    Η σορός του άτυχου δημοσιογράφου είχε εντοπιστεί στο διαμέρισμά του στην περιοχή Σέιχ Ζαγιέντ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο Κάτσικας συζούσε στο διαμέρισμα με την αδελφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα του φόνου.

    Η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, ο οποίος επιβεβαίωσε στην ανάκριση ότι συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με όσα είπε ο συλληφθείς, αντάλλαξαν αριθμούς τηλεφώνων και ο δημοσιογράφος τον κάλεσε στο διαμέρισμά του λίγες ημέρες μετά τη γνωριμία τους, όπως μεταδίδει το elrai.net.

    Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Κάτσικα, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Όταν ο διανομέας απάντησε ότι είναι φτωχός, το θύμα φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.

    Ο κατηγορούμενος είπε στους ανακριτές ότι συναίνεσε και ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή δύο φορές, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί την πρώτη φορά.

    Τη δεύτερη φορά διαπληκτίστηκαν και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

    Ο διανομέας ομολόγησε ότι μετά τον θάνατο του Κάτσικα άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε. Η Εισαγγελία του Καΐρου ανέφερε ότι η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας στο Κάιρο

    Δολοφονία 19χρονου: Παραδόθηκε στις αρχές ο 25χρονος καταζητούμενος

    Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε 45χρονος για βιασμό ανήλικης κατ ’εξακολούθηση



    ΣΧΟΛΙΑ